انتخاب عینک مناسب
عینک انعطافپذیر حافظهدار
آیا میدانستید که حافظهدار بودن شکل فقط به تشکهای طبی محدود نمیشود !؟
امروزه فریمهای عینک نیز میتوانند از این ویژگی بهرهمند شوند. اگر عادت دارید که روی عینکتان بنشینید، این ویژگی میتواند بسیار مفید باشد! این ویژگی از شکستن عینک و نیاز به تعویض فریم جلوگیری میکند. اما این همه ماجرا نیست!
تاریخچه عینکهای با حافظه شکل
برخلاف تصور عموم، عینکهای حافظهدار نوآوری جدیدی نیستند. اولین مدلهای این عینکها در دهه 1980 ظهور کردند. فریمهای این عینکها از آلیاژ فلزات (عمدتاً تیتانیوم و نیکل یا آلومینیوم و مس) ساخته شدهاند. این نوع آلیاژ به فریمها اجازه میدهد پس از یک ضربه یا خم شدن غیرطبیعی، به شکل اولیه خود بازگردند و انعطافپذیری را برای هر دو شاخه و پل عینک فراهم کنند. بنابراین، خطر شکستگی در صورت استفاده نادرست به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
ریشه این فناوری به دهه 1960 باز میگردد و از آلیاژهای مورد استفاده توسط ارتش آمریکا برای سپرهای حرارتی الهام گرفته شده است. این فناوری سپس بازار عینکسازی را تسخیر کرد. شرکت Marchon در اواسط دهه 1980، حق ثبت اختراع این فناوری را خریداری و اولین عینکهای حافظه دار تحت عنوان “عینک Flexon” به بازار عرضه کرد. فناوریهای این عینکها در حال تکامل بودهاند و امروزه فریمهای تمام تیتانیوم و ترکیبی از استات و نیکل را مشاهده میکنیم. این تنوع، طیف وسیعی از فریمها و سبکها را از اشکال پروانهای تا طرحهای شیک لاکپشتی و فریمهای گرد ارائه میدهد.
مزایای متعدد
اگر به دنبال عینکهای حافظه دار هستید، خالقان مشهور عینک بسیاری گزینههای عالی را ارائه میدهند. از جمله آنها میتوان به عینکهای Eschenbach Eyewear، Titanflex glasses، Optique، Memoflex و برخی مدلهای Ray-Ban و Carrera اشاره کرد.
اما چرا باید این عینکها را انتخاب کنید؟ طبیعتاً، ماهیت غیرقابل تغییر این عینکها را بسیار مقاومتر میسازد. این عینکها به راحتی خم میشوند و برای ورزشکاران ایدهآل هستند. امروزه حتی عینکهای حافظه دار برای کودکان، که اغلب قربانی شکستن عینک هستند، نیز وجود دارند.
یک عیب جزئی برخی مدلها که حاوی نیکل هستند، این است که ممکن است باعث ایجاد آلرژی در افراد شوند. در این موارد، بهتر است فریمهای ساخته شده از آلومینیوم و مس را انتخاب کنید که به همان اندازه انعطافپذیر هستند اما بدون هیچ خطری برای سلامتی. علاوه بر این، این فریمها بسیار سبک هستند (به طور متوسط 48 درصد سبکتر از فریمهای فولادی سنتی، با وزن بین 10 تا 20 گرم).
برخی فریمها حتی قادر به تطبیق با صورت کاربر و حفظ این شکل هستند. اگرچه این فریمها برای سالهای متمادی یافتنشان دشوار بود، اما اکنون به طور فزایندهای در دسترس چشمپزشکان قرار دارند.
در حال حاضر، عینکهای حافظهدار با پیشرفتهای تکنولوژیکی در حال تکامل هستند. مواد مورد استفاده در حال پیشرفتهتر شدن هستند و سبکی و مقاومت بیشتری را ارائه میدهند.